Legenda sjeda na klupu Chelseaja?

Lampard mijenja Sarrija?

Italijanski mediji tvrde da bi Maurizio Sarri mogao napustiti klupu Chelseaja nakon samo jedne sezone. Navodno bi se Sarri mogao vratiti u Italiju i preuzeti kormilo Rome, Intera ili Juventusa.

Sport Mediaset sada prenosi i da su u Chelseaju već odlučili ko će zamijeniti Sarrija na klupi.

Naime, nakon Sarrijeve sezone o kojoj su mišeljenja navijača podijeljena, čelnici Chelseaja sada žele na kormilo ekipe dovesti njihovog heroja - Frank Lamparda.

Podsjetimo, Sarri je Chelsea ove sezone vodio do trećeg mjesta u Premiershipu i plasmana u Ligu prvaka. Treba reći i da se Chelsea plasirao u finale Lige Evrope u kojem će snage odmjeriti sa Arsenalom.

Lampard bi sigurno bio izbor koji bi se svidio navijačima Chelseaja s obzirom da je riječ o čovjeku koji je odigrao 648 utakmica za londonske Plavce i za to vrijeme postigao 211 golova. U dresu Chelseaja je osvojio tri titule prvaka Engleske i trofej Lige prvaka.

Ipak, Frank Lampard nije trener sa velikim iskustvom. Moglo bi se reći i da je njegovo trenersko iskustvo još uvijek skromno.

Lampard se u trenerske vode ušao prošlog ljeta kada je preuzeo ekipu Derby Countyja. Treba ipak istaći da je odradio dosta dobar posao s obzirom da je uspio uvesti Derby u Championship play-off.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pred Lampardovim Derbyjem je večeras revanš meč polufinala play-offa Championshipa, ali će se "Ovnovi" morati itekako potruditi žele li do finala na Wembleyju. Naime, Leeds je u prvom meču slavio gostujuću pobjedu nan Derbyjem rezultatom 0:1.

Inače, Lampard je u Chelsea stigao 2001. godine iz West Hama, a na Stamford Bridgeu se zadržao do 2014. godine. Nakon toga je nosio dresove Manchester Cityja i New York City FC-a.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.