Chelsea ponovo mijenja trenera
(Foto: EPA)

Sarri pred otkazom

Chelsea ponovo mijenja trenera

M. Šljivak

Londonski Chelsea mogao bi uručiti otkaz italijanskom treneru Mauriziju Sarriju.

Kako navodi Gazzetta dello Sport, Sarri se nalazi jako blizu otkaza u londonskom timu i vjerovatno će morati da potraži drugi posao.

Nije Sarri imao loše rezultate na Stamford Bridgeu. Osigurao je Ligu prvaka, igrat će finale Evropske lige, ali odnos sa navijačima i rukovodstvom tima nije najbolji i to bi ga moglo koštati.

Međutim, na novi posao ovaj 60-godišnji stručnjak vjerovatno neće dugo čekati. Gazzetta tvrdi da će vjerovatno preueti vođenje Rome ili Milana i da je jedan od ovih timova njegova sljedeća destinacija.

U nekim 'ludim' kombinacijama spominje se čak i preuzimanje Juventusa. Ipak, za to su šanse veoma male i mnogo je izvjesnije da će sjediti na klupi nekog drugog tima.

Ako Sarriju stvarno uruče otkaz to će biti druga godina zaredom u kojoj Italijani dobijaju otkaz na klupi Plavaca.

Prošle godine je 'stradao' Antonio Conte. Sarri je stigao umjesto njega, ali očigledno određene stvari ne štimaju, pa su se u Chelseaju ponovo odlučili na promjenu.

Interesantno je svakako da Gazzetta ovu priču donosi nekoliko dana nakon što je Sarri u razgovoru za njihov list rekao da se ne vraća u Italiju.

"U ovom trenutku mogu reći da se neću vratiti u Italiju", rekao je Sarri za Gazzetta dello Sport.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Mislim da se ne mogu vratiti u Italiju. Premier liga je kao da ste na drugom planetu. Ovdje možete pronaći najbolje od najboljeg, u svakom smislu", rekao je Sarri.

Rasplet oko njega će sigurno biti veoma interesantan i vidjet ćemo šta će se na kraju desiti.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti