VAR će se koristiti u finalu Evropske lige
(FOTO: EPA)

Po prvi put u historiji

VAR će se koristiti u finalu Evropske lige

M. Šljivak
Teme:

Finale ovosezonskog izdanja Evropske lige donijet će nam duel londonskih rivala Arsenala i Chelseaja.

Plasmanom u finale ovih ekipa potvrđena je dominacija ostrvskih klubova u evropskom fudbalu, a UEFA je odlučila da ovo finale bude historijsko.

Po prvi put će se u jednoj utakmici Evropske lige koristiti VAR. Tokom sezone video tehnologija nije korištena u ovom takmičenju, ali je Evropska fudbalska federacija odlučila da u finalu bude apsolutno sve čisto.

Tako će sudije imati poprilično olakšan posao. VAR će sasvim sigurno imati svoju ulogu u ovom finalu koje se 29. maja igra u glavnom gradu Azerbejdžana Bakuu.

UEFA objasnila zašto su navijači Arsenala i Chelseaja dobili samo po 6.000 ulaznica

Londonski klubovi uspjeli su da osiguraju plasman u finale Evropske lige, a finalna utakmica igra se 29. maja u Bakuu u Azerbejdžanu. No, hladan tuš za navijače oba kluba jeste činjenica da su dobili samo po 6.000 ulaznica.

UEFA je ovu odluku jučer saopštila što je šokiralo englesku javnost s obzirom da stadion u Bakuu ima kapacitet od skoro 70.000 mjesta. Nakon mnofih kritika UEFA je odlučila objaviti zvanično saopštenje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Zbog prethodnih iskustava u finalima Evropske lige i Superkupa odlučeno je da navijači klubova dobiju po 6.000 ulaznica. Prije smo imali mnoge zahtjeve koji su odobreni, a navijači se nisu pojavili na mečevima".

"To je većinom zbog činjenice da ne mogu priuštiti sebi tako dalek put i zbog toga smo pretpostavili da će i ovaj put biti problema. Također, u obzir smo uzeli i kapacitet aerodroma i hotela u Bakuu. Bez garancija da će doći nema logike da se ponudi veći broj ulaznica. Zaključak je da će oko 15.000 navijača oba tima doputovati u Baku", poručili su iz UEFA-e.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi