Ronaldo je postigao ove sezone 28 golova u svim takmičenjima

Portugalac nije bio na istom nivou kao prethodnih godina

Brojke su neumoljive: Ovo je najgora sezona Cristiana Ronalda u posljednjih deset godina!

S. Pašalić

Cristiano Ronaldo je prošlog ljeta stigao iz Real Madrida u Juventus kao veliko pojačanje.

Portugalac je uspio osvojiti titulu prvaka sa Juventusom, ali je italijanski klub zaustavljen u četvrtfinalu Lige prvaka, a također je i u Italijanskom Kupu ispao u četvrtfinalu.

Pored toga svega ovo je definitivno bila sezona za zaborav Cristiana Ronalda s obzirom da je u 43 odigrane utakmice ove sezone postigao 28 golova što je njegov najgori rezultat u posljednjih deset godina.

Tokom svojih devet sezona koliko je proveo na Santiago Bernabeu, Ronaldo nikada nije postizao manje od 30 golova, a najmanje ih je zabio u svojoj debitantskoj sezoni kada je došao do brojke 33.

Ronaldo nakon toga nije postizao manje od 42 gola, a najviše ih je zabio u sezoni 2014/2015 kada je stigao do brojke od 61. postignutog gola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ove sezone je u Serie A završio tek na četvrtom mjestu liste strijelaca sa 21. postignutim golom, a bolji od njega su bili Krzysztof Piatek sa 22, Duvan Zapata sa 23 i 36-godišnji veteran Fabio Quagliarella koji je ove sezone postigao 26 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.