Sky Sport: Juventus je odabrao novog trenera!

Favorit broj 1

Sky Sport: Juventus je odabrao novog trenera!

Admin Čaušević

Andrea Agnelli, Fabio Paratici i Pavel Nedved su odabrali trenera Juventusa za narednu sezonu. 

Ugledni Sky Sport izvještava da je izbor pao na Maurizija Sarrija. Iskusni stručnjak je favorit broj 1 da naslijedi Masimilliana Allegrija.

U četvrtak nakon finala Europa lige, Fali Ramadani, Sarrijev agent, će se sastati sa Marinom Granovskaijom, menadžericom Chelseaja kako bi se definisao odlazak Sarrija.

Plavci su već razmišljali o zamjeni na klupi, a londonski klub bi u narednoj sezoni trebao sa klupe voditi Frank Lampard koji iza sebe ima odličnu sezonu kao menadžer Derby Countyja.

Rođeni Napolitanac je oduševo sve u Italiji kako je igrao njegov Empoli, a zatim je odličan posao nastavio i u Napoliju. Prošlog ljeta otišao je u Chelsea, ali izgleda da njegova avantura u Premiershipu neće dugo trajati.

Ipak, Sarrijev dolazak u Torino neće biti ozvaničen dok se ne odigra finale Lige šampiona jer Paratici želi sačekati da vidi kakva će biti situacija oko Juergena Kloppa i Mauricija Pochettina.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, ukoliko ne bude nekih iznenađenja rukovodstvo Juventusa je odlučilo da kormilo osmostrukog uzastopnog prvaka Italije predvodi Sarri.

Rezervna opcija je Simone Inzaghi. Trener Lazija je plan B i još uvijek je pod prismotrom u slučaju da pregovori sa Sarrijem ne proteknu kako treba.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zoilomas
Je6o vas Sarri u milion materina. Propalica od trenera
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi