Statistički u TOP 3: Miralem Pjanić u timu sezone Serije A

Po izboru OptaPaolo

Statistički u TOP 3: Miralem Pjanić u timu sezone Serije A

Endin Čaušević

Sezona u italijanskoj Seriji A sinoć je završena na spektakularan način borbom za Ligu prvaka i opstanak u društvu najboljih.

Pitanje prvaka Italije riješeno je davno nakon što je Juventus po osmi put zaredom osvojio titulu. Međutim, do samom kraja gledali smo veliku borbu za mjesta koje vode u Ligu prvaka, te jedno mjesto koje vodi u niži rang.

No, nakon što je sezona završena počele su razne analize godine iza nas. Mnogi italijanski mediji danas objavljuju najbolji sastav sezone,a to je uradila i OptaPaolo koja je inače najpouzdanija u Italiji kada je u pitanju statistika.

OptaPaolo nakon svake sezone objavi najbolji sastav u sezoni koja je završila, a njihov izbor se isključivo temelji na statističkom učinku fudbalera u Seriji A.

Mnogi su bili u šoku kako u timu sezone nisu Ronaldo ili Quagliarella, ali je je Opta objasnila da su tu samo igrači koji su na svojim pozicijama imali statistički najbolje učinke.

Tako je mjesto u veznom redu zauzeo Miralem Pjanić koji je statistički bio među trojicom najboljih veznjaka Serije A u ovoj sezoni.

Tim sezone: Handanović (Inter), Cancelo (Juventus), Koulibaly (Napoli), Acerbi (Lazio), Kolarov (Roma), Fabian Ruiz (Napoli), Pjanić (Juventus), Gomez (Atalanta), Iličić (Atalanta), Mertens (Napoli), Zapata (Atalanta).

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gumenakita
Bravo Miraleme!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi