(Foto: T. Hebib)

Seli u Portugal

Nakon utakmice sa BiH Teemu Pukki pravi transfer života

Midhat Šljivak

Najbolji finski fudbaler Teemu Pukki u narednim danima bi trebao realizovati veliki transfer.


Sjajni 29-godišnji fudbaler će, kako stvari stoje, postati novi član prvaka Portugala Benfice.

Lisabonski velikan spremio je ponudu ekipi Norwicha za finskog napadača, a ona iznosi 15 miliona eura i u Benfici se nadaju da će ova ponuda zadovoljiti engleski tim.

Na njegovom dovođenju insistira trener Benfice Bruno Lage. Smatra kako bi Pukki bio idealan dodatak njegovom timu i vrlo lako bi se moglo desiti da Finac nakon meča sa BiH dogovori sjajan transfer.

Pukki je protekle sezone radio fantastičan posao u Championshipu. Bio je najbolji strijelac lige sa 29 postignutih golova i najzaslužniji je što je Norwich ušao u Premier ligu.

Finski napadač je u ranijoj karijeri igrao za nekoliko dobro poznatih evropskih klubova, ali nigdje nije imao pravu šansu da se dokaže.

Godinu je proveo u Sevilli, gdje je odigrao samo jedan meč, a zatim je igrao još za Schalke i Celtic.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Preporodio se potpisom za danski Brondby 2014. godine i u tamo je briljirao, da bi prošlog ljeta potpisao za Norwich, a Kanarinci su napravili fantastičan posao njegovim dovođenjem.

S obzirom na to da je došao kao slobodan igrač, Norwich bi mogao napraviti dobar posao njegovom prodajom, a sigurno ni da Pukkiju ne bi bilo previše teško da zaigra u Ligi prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.