Benfica se s razlogom najviše obradovala Jovićevom transferu u Real

To se zove posao!

Benfica se s razlogom najviše obradovala Jovićevom transferu u Real

S. Grebović

Jučer je objelodanjeno da će Luka Jović u narednoj sezoni nositi dres madridskog Reala.

Igrač Eintrachta na stadion Santiago Bernabeu stiže u transferu vrijednom 65 milion eura čime su odobreni brojni rekordi. Rođeni Bjeljinac je tako napravio najveći transfer nekog igrača sa ovih prostora, a osim toga ovo je rekordna suma novca koju je Kraljevski klub izdvojio za jednog napadača.

Sklopljen je posao koji će njemačkom timu donijeti prijekopotreban novac, ali sasvim je sigurno da i portugalska Benfica trlja ruke poslije novog pojačanja Reala.

Prema pisanju portugalskih medija, timu iz Lisabona ide čak tridest procenta od transfera bivšeg igrača Crvene zvezde. Tako dolazimo do proste računice koja kaže da će uz šest miliona eura kojoj je pripalo od prodaje Joviću Eintrachu pripasti još oko 22 miliona eura za aktiviranje transfer klauzule koju su dogovorili sa Nijemcima.

Time je još jednom potvrđeni kakvi su Portugalci majstori kada je u pitanju masna prodaja igrača koji su prethodno dovedeni za manje sume novca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U oči bode podatak da je Luka Jović za prvi tim Benfice odigrao svega tri utakmice, a ukupno 17 minuta.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi