Pukki: Nadam se da će naša odbrana zadržati Džeku na nuli

Press konferencija reprezentacije Finske

Pukki: Nadam se da će naša odbrana zadržati Džeku na nuli

Reprezentacija Bosne i Hercegovine se nalazi u Finskoj gdje će sutra odigrati meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije domaćina.

Pred meč koji se igra sutra od 18:00 sati po našem vremenu održana je i press konferencija reprezentacije Finske na kojoj su se novinarima obratili selektor Markku Kanerva i napadač Teemu Pukki.

"U pitanju je jaka utakmica, sve će zavisiti i od vremena, ali izgleda da će nas vrijeme poslužiti. Riječ je o jakom protivniku kojem ipak nedostaje nekoliko igrača. Ali imaju toliko kvaliteta da nam mogu pružiti dosta otpora. Nadam se da će utakmica biti dobra i da ćemo biti zadovoljni", istakao je slektor Finske.

Koliko je važna utakmica protiv BiH?

"Važna utakmica, ali ne odučujuća za kvalifikacije. Ipak, nadam se da ćemo sutra pred punim stadionom pobijediti i prestići BiH na tabeli".

Potom su novinari imali pitanje i za napadača Finske Pukkija koji je komentarisao sjajne rezultate svoje selekcije na domaćem terenu.

"Atmosfera među igračima je odlična. Mi se pred domaćom publikom odlično osjećamo, tako da je i to vjerovatno jedan od razloga za odlične rezultate", izjavio je Pukki.

Da li će sutrašnju utakmicu riješiti dvoboj Pukkija i Džeke?

"Nadam se da će naša odbrana zadržati Džeku na nuli, pa da nama bude dovoljan i jedan gol na dođemo do pobjede", rekao je Pukki.

Kako je na vas uticala dugačka pauza od kraja prvenstva do utakmica kvalifikacija za Euro?

"Bio mi je potreban mali odmor nakon teških igara u prvenstvu. Nakon toga sam sam počeo trenirati, a onda i zajedno sa igračima nakon okupljanja", istakao je Pukki.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Selektor Finske je potom odgovorio na pitanje o igri i taktici BiH.

"Najbitnije je da se fokusiramo na našu igru i taktiku i da mi držimo sredinu terena kako bi mogli zadržati brze krilne igrače BiH. Znamo i koliko su snažni, kvalitetni. Nedostaje Pjanić, ali svejedno je tu puno kvalitetnih igrača, tu je i Džeko koji je, također, jako snažan", istakao je finski selektor.

Top Komentari

Chupy
Jebat ce vas Višća, upamtite.
2 0
Mica
ubicemo hljeb uvama 3 razlike.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi