(Foto: EPA)

Španac uskoro potpisuje

Juan Mata donosi odluku

Midhat Šljivak

Juan Mata još uvijek  nije donio odluku o nastavku karijere.

Iskusnom veznjaku ugovor sa Manchester Unitedom ističe na kraju ovog mjeseca, a njemu je klub sa Old Trafforda ponudio nastavak saradnje.

Međutim, 31-godišnji fudbaler još uvijek razmišlja o ponudi koja je pred njim, a u međuvremenu je na njegovu adresu stiglo još nekoliko ponuda.

Posebno su impresivne ponude iz Turske, gdje ga žele istanbulski rivali Fenerbahče i Galatasaray.

Oba tima su već krenuli u pregovore sa agentima španskog fudbalera. Iznijeli su svoje uslove i sada čekaju odgovor kojeg će dobiti.

Navodno je Mata veoma zainteresovan za odlazak u Tursku. Ipak, ponuda Uniteda je itekako primamljiva, pa bi se vrlo lako moglo desiti i da nastavi saradnju sa Crvenim đavolima.

Španac je član Uniteda postao 2014. godine. Stigao je iz Chelseaja, a na Old Traffordu je osvojio FA Kup, Liga Kup, Community Shield i Evropsku ligu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mata je za tim sa Old Trafforda odigrao 218 utakmica i postigao je 45 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.