United u potrazi za desnim bekom, dvije opcije su na stolu

Crveni đavoli će ovog ljeta odriješiti kesu

United u potrazi za desnim bekom, dvije opcije su na stolu

S. Grebović

Ekipu sa Old Trafforda ovog će ljeta nakon punih 10 godina napustiti Antonio Valencija čijim će odlaskom ostati upražnjeno mjesto na desnom beku.

Njegov ugovor sa Manchester Unitedom ističe na ljeto, a već odavno se špekulisalo da će to i zvanično biti kraj saradnje velikana sa Old Trafforda i iskusnog Ekvadorca koji je ove navode potvrdio putem svog Instagram profila.

Ovaj 33-godišnjak je objavio fotografiju tribine Sir Alex Ferguson s naslovom "Hvala", što je jasan znak da će nakon 10 godina napustiti redove dvadesetostrukog šampiona engleske.

Njegov odlazak ostavio je veliku šupljini u odbrani Uniteda na toj poziciji pa su se u klubu već odlučili da krenu u potragu za njegovim zamjenama.

Nije tajna da je prva želja Crvenih đavola ovog ljeta sjajni bek Palacea Wan-Bissaka koji iza sebe ima zaista odličnu sezonu u dresu londonskog tima. Igrao je sjajno i privukao je pažnju velikih klubova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Poslali su i ponudu tešku 45 miliona eura, ali je ona glatko odbijena jer u Palaceu traže 20 miliona više. Ukoliko pregovori oko ovog transfera propadnu, United će se okrenuti alternativama.

Jednu od njih vide u beku Norwicha Maxu Aaronsu, koji je također odigrao sjajnu sezonu u kojoj je proglašen za najboljeg mladog igrača u Championshipu. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi