Prokletstvo Ronaldovog dresa sa brojem 7
Cristiano Ronaldo je proveo šest godina u Manchester United i postigao je 84 gola u Premier ligi

Svi igrači koji su nakon Ronalda nosili ovaj dres zajedno su postigli samo 15 golova u Premier ligi

Prokletstvo Ronaldovog dresa sa brojem 7

S. Pašalić

Cristiano Ronaldo je 2003. godine iz Sportinga prešao u Manchester United za 19 miliona eura.

Portugalac je proveo šest godina u klubu sa Old Trafforda te je u 196 nastupa u Premier ligi postigao 84 gola, a najviše ih je zabio u sezoni 2007/2008 - 31.

Ronaldo je u Manchester Unitedu igrao u dresu sa brojem 7, ali nakon njegovog odlaska u Real Madrid svi igrači koji su nakon njega imali ovaj broj nisu se baš proslavili.

Naravno da je bilo teško zamijeniti Ronalda, ali otkako je on napustio Manchester United, Michael Owen, Antonio Valencia, Angel di Maria, Memphis Depay i Alexis Sanchez, svi su nosili dres sa ovim brojem, ali su postigli samo 15 golova u Premier ligi.

Owen je besplatno stigao u ljeto kada je Ronaldo otišao i ostao je na Old Traffordu tri sezone, postigavši samo pet golova u ligi i još 12 u svim takmičenjima.

Nakon toga je ovaj dres nosio Antonio Valencia koji je prvo igrao u dresu sa brojem 25, a onda je u sezoni 2012/2013 igrao sa brojem 7 te je postigao samo jedan gol u svim takmičenjima prije nego što se vratio svom starom broju.

Niko nije nosio dres sa brojem 7 u sezoni 2013/2014, a onda je Angel di Maria stigao it Real Madrida i uzeo ovaj broj i postigao je tri gola prije nego što je prešao u PSG.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zatim je došao Memphis Depay kojeg su neki u to vrijeme nazivali 'novi Ronaldo', a on je stavio još veći pritisak na svoja leđa kada je uzeo dres sa brojem 7, ali je postigao samo dva gola u ligi za jednu i po godinu.

Posljednji je ovaj broj nosio Alexis Sanchez, ali bez mnogo uspjeha kao i ostali igrači prije njega. Čileanac je postigao samo tri gola u dresu Uniteda u Premier ligi.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi