Ricardo (lijevo) već godinama nastupa za austrijskog niželigaša Schlaining

Prema podacima Transfermarkta

Realizovan još prije 12 godina: Znate li koji je najveći ulazni transfer u Premijer ligi?

Admin Čaušević

Da neki klub iz Premijer lige BiH izdvoji novac na novog fudbalera prava je rijetkost. 

Ne računajući plaćanje kompenzacije za treniranje takve situacije u bh. fudbalu su zaista rijetko viđene, međutim ponekad se dese.

Tako je prije nekoliko dana FK Sarajevo platilo obeštećenje za Slobodana Milanovića. Cifra transfera je poslovna tajna, ali se špekuliše u iznosu blizu 100.000 KM.

Blizu realizacije transfera uz plaćeno obeštećenje je i Tuzla City. Iz Slobode bi za 50-ak hiljada KM trebao stići Azir Muminović.

A ako je vjerovati podacima specijalizovanog portala Transfermarkt najveći ulazni transfer kojeg je realizovao neki klub u historiji Premijer lige je ostvaren još na ljeto 2007. godine.

Tada je Široki Brijeg platio Ricarda čak 250.000 eura. Brazilac je na Pecaru stigao iz hrvatskog Međimurja, a ako je vjerovati Transfermarktu ovaj 38-godišnjak trenutno nastupa za austrijskog niželigaša Schlaining.

Na drugom mjestu se nalazi transfer Mirze Mešića iz Posušja u Sarajevo. Za nekada odličnog napadača klub s Koševa je navodno izdvojio 125.000 eura.

Podijum je "kompletirao" Zdenko Baotić. Odličnog golmana je 2006. godine Željezničar doveo na Grbavicu iz Orašja i to za 100.000 eura.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od trenutnih učesnika Premijer lige više niti jedan klub nije realizovao ulazni transfer vrijedan više od 100.000 eura.

Još jednom je važno napomenuti kako su podaci preuzeti za specijalizovanog portala Transfermarkt i kao takvi se ne mogu smatrati zvaničnim.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.