Nedavno su na nevjerovatan način ostali u ligi, a sada će ih testirati bh. premijerligaš

Pripreme za novu sezonu

Nedavno su na nevjerovatan način ostali u ligi, a sada će ih testirati bh. premijerligaš

A. Čaušević

Većina bh. premijerligaša određeni dio priprema za novu sezonu će obaviti van granica BiH. 

Tako će se Tuzla City pripremati u tri različite zemlje: Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Švicarskoj gdje će provesti posljednju sedmicu u junu.

Tuzlanski Plavo-bijeli će u toj zemlji odigrati utakmicu sa Xamaxom nakon što je u petak i zvanično potpisan ugovor o odigravanju tog meča.

Xamax je prije nekoliko sedmica na nevjerovatan način ostao u švicarskoj Superligi. U doigravanju je bio bolji od Aaraua.

Prvo su na domaćem terenu izgubili sa 0:4, onda su u revanš meču slavili identičnim rezultatom da bi u penal seriji bili bolji sa 5:4 za ostanak u društvu najboljih.

Susret između dvostrukog prvaka Švicarske i bh. premijerligaša igrat će se 29. juna sa početkom u 17:30.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prije polaska u Švicarsku, Tuzla City će odigrati dva kontrolna duela.Prvi je u srijedu 19. juna protiv Gradine u Srebreniku a drugi u nedjelju 23.juna u Tuzli protiv Borca iz Banja Luke.

Inače, Tuzla City je bila veoma ažurna u dosadašnjem dijelu prijelaznog roka, a ekipu su pojačali Kobie Morris, Adis Hadžanović, Borislav Terzić, Mirsad Ramić...

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi