Vratio se u engleski klub

Iznenađenje na Etihadu: Angelino potpisao za Manchester City · Zvanično

Endin Čaušević

Manchester City prije nekoliko trenutaka objavio je dolazak prvog pojačanja u ljetnom prelaznom roku.

Naime, novi fudbaler engleskog prvaka je Jose Angel Esmoris Tasende poznatiji kao Angelino koji je stigao iz PSV-a. Zanimljivo da je Angelino prošao omladinsku školu Cityja, ali nije dobio šansu u prvom timu.

Građani su ga prošlog ljeta prodali za 5,5 miliona eura PSV-u gdje je ovaj španski defanzivac pružao odlične partije. Angelino igra na poziciji lijevog beka koja je najveći problem ekipe Pepa Guardiole.

S obzirom da je Benjamin Mendy većinom povrijeđen Guardiola je morao eksperimentisati i tu su većinom igrali Danilo ili Zinchenko kojima to nije prirodna pozicija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

No, City je odlučio da vrati 22-godišnjeg Angelina na Etihad, te je on zvanično danas potpisao ugovor na četiri godine. Nije poznato koliko ga je City platio PSV-u.

Angelino je prošle sezone za PSV odigrao 34 utakmice i uz deset asistencija postigao je jedan gol.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.