Težak posao čeka Široki Brijeg

Zrinjski i Radnik jednom nogom u drugom kolu, šta ih čeka dalje?

Samir Mlaćo

Jučer su odigrani prvi susreti prvog kola kvalifikacija za Evropa ligu.

Bh. predstavnici su upisali dvije pobjede i jedan poraz. Zrinjski i Radnik su slavili u prvim mečevima, dok je Široki Brijeg poražen.

Zrinjski je sa sigurnih 3:0 u Makedoniji savladao Akademiju Pandev, te jednom nogom izborio prolaz dalje.

Sjajan rezultat napravio je i Radnik. Bijeljinci su rezultatom 2:0 nadigrali Spartak iz Trnave i imaju sasvim realne šanse da se domognu drugog kola.

Široki je na Pecari razočarao svoje navijače s obzirom da je kazahstanski Almaty slavio 2:1 i sada ima sve u svojim rukama. 

Već sada je jasno da su Zrinjski i Radnik jednom nogom u drugom kolu. Plemići bi u slučaju prolaza odmjerili snage sa holandskim Utrechtom. Prvi susret je planiran za 25. juli, dok je revanš 1. augusta.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Radnik bi ukoliko prođe za rivala imao Lokomotiv iz Plovdiva. Bugarski tim je sezonu završio na osmom mjestu, ali je osvajanjem Kupa došao do plasmana u Evropu.

Širokom Brijegu u dalekom Kazahstanu treba malo čudo, a ukoliko prođe tim sa Pecare bi za rivala imao pobjednika iz dvomeča Laci (Albanija) i H. Beer Sheva (Izrael). Sinoć je u prvom meču bilo 1:1 i Izraelci imaju realne šanse da u revanšu na svom terenu izbore prolaz dalje. Nadamo se da će zatim putem naše zemlje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.