U Spartaku znaju da je jedna stvar prelomila u korist Radnika
Duel Marka Tešije i Pavla Sušića, igrača Radnika. (Foto: TASR)

"Više su željeli pobjedu..."

U Spartaku znaju da je jedna stvar prelomila u korist Radnika

E. Škorić

Radnik je jučer u Banjaluci s 2:0 savladao Spartak iz Trnave u meču prvog pretkola Evropske lige.

Bh. predstavnik je stigao do vrijedne pobjede i korak je od velikog uspjeha i drugog pretkola, a golove u pobjedi nad Slovacima postigli su Mekić u 34. i Đurić u 48. minuti.

Ricardo Cheu, trener Trnave, nakon utakmice je kazao da je presudilo to što su igrači Radnika bili agresivniji i što su više željeli pobjedu od njegovih izabranika.

"Mislim da smo izgubili utakmicu jer je protivnik bio agresivniji od nas. Od tri šanse dao je dva gola, inače nije bio bolji od nas. Bolji je bio u jednom segmentu. On je želio više od utakmice. Nismo igrali s takvom predanošću kao domaćin. Ali naši igrači rastu. Još nije gotovo, potrudit ćemo se da okrenemo ovu nepovoljnu situaciju", kazao je Cheu.

"Na početku smo izgledali dobro, dobro smo kombinovali, nismo ih pustili u šansu i imali smo loptu. Bili smo bolji, a onda smo pali. Vjerujem da ćemo biti puno bolji u drugoj utakmici", kazao je golman Spartaka Dobrivoj Rusov.

"Kod kuće ćemo pokušati agresivnije, napadat ćemo više i pokušat ćemo pobijediti. Ako budemo više koncentrirani, vjerujem da ćemo uspjeti", poručio je napadač Trnave Kristian Mihalek.

Žižović: Prezadovoljni smo pobjedom, ali Spartak je veliki klub i ne smijemo se opustiti

Trener bh. tima Mladen Žižović prezadovoljan je igrom svoje ekipe u ovom meču, ali je poručio da još ništa nije gotovo jer zna da će Spartak svim silama krenuti u revanšu.

"Prezadovoljni smo rezultatom, ali ovo je tek prvo poluvrijeme. Oni su veliki klub i mogu napraviti probleme u revanšu bez obzira što imamo 2:0, ne smijemo se opustiti. Prezadovoljni smo što nismo primili gol i pokušati ćemo napraviti još jedan veliki i historijski rezultat za ovaj klub i plasirati se u drugo pretkolo", rekao je Žižović za SportSport.ba i osvrnuo se na sjajnu igru iskusnog Velibora Đurića.

"Pa, Đurić igra već dvije godine odlično s obzirom koliko ima godina. On uvijek kaže može li ili ne može dati sve od sebe, ali danas je išao i preko svojih granica. Donosi mnogo našem timu i to se vidi. Nadam se da ćemo biti odmorni jer imamo još uvijek prostora za napredak".

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Žižović je na kraju dodao da nije iznenađen što je njegova ekipa nadigrala Spartak, te da su igrači Radnika jedva čekali meč.

"Spartak je druga ekipa u odnosu na prošlu sezonu. Znao sam da nas ne mogu nadigrati. Momci su jedva čekali da krene utakmica i da pokažu javnosti da su malo zapostavljeni s obzirom kakve rezultate imaju. Nadamo se da će i ostali mediji dati malo pažnje ovom timu jer oni to zaista zaslužuju", zaključio je Žižović na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi