Plemići ubjedljivo slavili u Skoplju

Rustemović: 3:0? Nema veze, u Mostaru maksimalno ozbiljno

Ekipa Zrinjskog rutinski je odradila posao u prvom kolu kvalifikacija za Evropsku ligu.

Mostarski klub koji vodi Hari Vukas na otvaranju nove evropske sezone je u Sjevernoj Makedoniji pobijedio Akadamiju Pandev sa 3:0, pa će revanš, po svemu sudeći, biti samo formalnost.

Jedan od onih koji se našao u početnoj postavi za ovaj meč je Edin Rustemović, koji se treneru Vukasu na povjerenju odužio sjajnom igrom.

"U današnjem fudbalu teško je očekivati ovakav rezultat u gostima, pogotovo u evropskom takmičenju, ali uradili smo sve što je bilo u našoj moći kako bismo to i ostvarili. Presretan sam, stvarno, i pritom maksimalno oprezan. Rezultat jeste visok, no slijedi nam revanš u kojem moramo također dati sve od sebe kako bismo ovjerili taj plasman dalje", kazao je Rustemović za SportSport.ba.

Rezultat iz Skoplja doprinio je svakako i poboljšanju atmosfere u svlačionici. Ambicije su jasne kada je u pitanju naredna sezona.

"Tokom priprema smo radili odlično i mogu slobodno reći i da sam očekivao da ćemo pobijediti u Skoplju. Imamo vrlo dobru ekipu, došlo nam je nekoliko novih fudbalera koji su se dobro uklopili, tako da sam optimističan. Vjerujem kako ćemo konkurisati za sami vrh u narednoj sezoni i da ćemo biti u situaciji da vratimo trofej."

Dotakao se i svoje igre protiv Akademije Pandev.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Ja sam zadužen za onaj, da tako kažem, 'prljavi' posao koji nije toliko primjetan. Trudim se maksimalno da u svakom momentu dajem sve od sebe... Može to, naravno, još puno bolje. Ne samo ja, nego i cijela ekipa", dodao je na kraju Rustemović.

Revanš utakmica između Zrinjskog i Akademije Pandev igra se 18. jula na stadionu Pod Bijelim brijegom, a termini utakmica druge runde su 25. juli i 1. avgust.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.