Ko su bili ključni igrači Plemića u pobjedi nad Akademijom Pandev?

Okom statistike

Ko su bili ključni igrači Plemića u pobjedi nad Akademijom Pandev?

Viceprvak Bosne i Hercegovine HŠK Zrinjski sinoć je gostovao na stadionu "Toše Proeski" u Skoplju gdje je protiv Akademije Pandev odigrao prvi meč 1. pretkola Lige Evrope.

"Plemići" su pružili dominantnu predstavu u Skoplju, pogotovo u prvih 65-70 minuta utakmice, i slavili zasluženu pobjedu rezultatom 0:3.

Na taj način je Zrinjski stigao jako blizu plasmana u drugo pretkolo Lige Evrope s obzirom da u revanšu na svom terenu mora pretrpiti debakl kako se to ne bi desilo.

Takav razvoj situacije je teško zamisliti s obzirom da se Zrinjski u prvom meču pokazao kao puno kvalitetniji rival od ekipe iz Strumice.

Nekoliko igrača Zrinjskog se jučer pokazalo u odličnom svjetlu, baš kao i novi trener Hari Vukas, čija je taktika odlično funkcionisala.

Čurjurić, Hadžić i Kadušić

Vukas je "Plemiće" izveo u ofanzivnoj formaciji 4-3-3, a jučer je u Skoplju ključni čovjek za uspjeh mostarskog kluba bio Ivan Čurjurić.

Čurjurić je "gospodario" veznim redom, razigravao saigrače i statistički bio najbolji pojedinac u redovima Plemića. Iako je imao jaku konkurenciju.

Sjajni veznjak je odlično funkcionisao na sredini terena gdje je zajedno sa također razigranim Damirom Šovšićem bio nerješiva engima za Makedonce.

Čurjurić i Šovšić su igrali ispred Rustemovića, a nekadašnji fudbaler Željezničara je ukupno učestvovao u 97 "akcija" bitnih za ishod susreta, dok su njih 73 imale pozitivan epilog za Plemiće.

Uputio je Čurjurić jedan šut i taj šut je išao u okvir gola, te je uz fudbalera Akademije Pandev Kristijana Velinovskog imao najviše pokušanih dodavanja -57. Tačnost njegovih pasova bila je 79%.

Veznjak Plemića je uputio i četiri ključna pasa, ali je i izgubio šest lopti. Ipak, u osam navrata je donosio posjed svojoj ekipi.

Od osam duela sa protivinicima u fazi napada pet je riješio u svoju korist, dok je u defanzivi bio nešto slabiji - "pobijedio" je u pet od 13 defanzivnih duela.

Nakon Miljana Govedarice, imao je najviše pokušanih driblinga, njih šest, a četiri su bila uspješna. Imao je Čurjurić i sedam presječenih lopti te tri uspješna starta na loptu (3/9).

Jedan od onih koje svakako treba izdvojiti u sinoćnjoj pobjedi Zrinjskog je već pomenuti Miljan Govedarica.

Novo pojačanje Zrinjskog se našlo u startnoj postavi na lijevom krilu, a Govedarica je doslovno izluđivao fudbalera Akademije Pandev.

Jednu dobru šansu u kojoj se našao je iskoristio i postigao gol za konačnih 0:3, a ukupno je pokušao 12 driblinga. Njih sedam je bilo uspješno, a neki su bili zaista prave majstorije.

Ipak, nakon Čurjurića, statistički najbolji je bio sjajni napadač, također novo pojačanje, Irfan Hadžić.

Hadžić je stvorio dvije šanse, a najbolju u kojoj se našao je iskoristio i pogodio za 0:1. To je bio i njegov jedini šut na gol i bio je uspješan.

Također, Hadžić je upisao i asistenciju, te uputio jedan tačan ključni pas. Hadžić je i izgubio devet lopti, ali je dvije uspio osvojiti.

Mora se izdvojiti i Advan Kadušić. Desni bek Zrinjskog je sjajno asistirao Hadžiću za gol, a učestvovao je i u 85 akcija - njih 73 su imale pozitivan ishod za Plemiće.

Kadušić je uputio 51 pas uz tačnost od 88%, te jedan tačan ključni pas.

Imao je dva ubacivanja, a jedno od njih je pronašlo svoju metu - Irfana Hadžića. Kadušić je izgubio samo jednu loptu, dok je sedam puta donosio posjed svojoj ekipi. Devet od ukpuno 14 duela sa protivnicima je riješio u svoju korist.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Advan Kadušić je jučer pokušao tri driblinga i jednom uspio proći čuvara, šest od njegovih sedam startova na loptu je bilo uspješno, a u sedam navrata je uspio i presjeći protivnička dodavanja.

Kada se sve uzme u obzir, može se zaključiti da su Ivan Čurjurić, Irfan Hadžić i Advan Kadušić najzaslužniji za ubjedljivu pobjedu Zrinjskog. Naravno, ne smiju se zabroaviti ni Miljan Govedarica i Damir Šovšić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti