Danas potvrda transfera?

U Everton stiže pojačanje iz Manchester Cityja

Reprezentativac Engleske Fabian Delph (29) napustit će Manchester City.

Ovaj vezni fudbaler na Etihadu je od 2015. godine kada je stigao iz Aston Ville, a kako mu naredne sezone ističe ugovor, natpisi o odlasku sve su aktelniji.

Nekoliko klubova pokazalo je interesovanje za njegovim dovođenjem, a mediji u Engleskoj pišu kako bi sljedeća stanica u Delphovoj karijeri mogao biti Everton s čijim je čelnicima navodno već dogovorio.

Ponuda Karamela zadovoljila je Delpha i preostalo je još samo da klubovi između sebe pronađu zajednički jezik, a cijeli transfer bi, nezvanično, mogao koštati oko osam miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prethodnih sedmica menadžer Evertona Marco Silva u medijskim istupima nagovještavao je kako želi podmladiti tim, no kada vam se ukaže prilika da dovede fudbalera kao što je Delph, onda se ona i ne propušta.

Relizacija transfera očekuje su u toku današnjeg dana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.