Ceballos nije želio napustiti Madrid, ali za njega trenutno nema mjesta u ekipi

Španac bi trebao stići na posudbu u Arsenal

AS: Arsenal i Real Madrid postigli dogovor oko Ceballosa, Emery mu je obećao jednu stvar

S. Pašalić

Dani Ceballos bi već u utorak mogao postati novi igrač Arsenala.

Kako piše španski AS, Ceballos najvjerovatnije neće nastaviti pripreme sa ostatkom ekipe Real Madrida i uskoro bi se trebao zaputiti u Englesku kako bi obavio ljekarske preglede.

Iako Ceballos nije želio napustiti Madrid, konkurencija je ipak jaka i čini se da za njega nema mjesta u ekipi Zinedinea Zidanea.

Ključnu ulogu u završavanju posla oko posudbe je prema AS-u imao Unai Emery koji je posljednjih dana razgovarao s njim i sa njegovom porodicom kako bi ih uvjerio u glavnu stvar koju je igrač zahtijevao.

Naime, igrač Reala je želio da odigra 40 ili više utakmica u sezoni, a trener Arsenala mu je to i obećao. Emery želi da Ceballos bude ključni igrač u veznom redu njegovog tima.

Tottenham i Milan su također bili zainteresovani za igrača Real Madrida, ali čini se da je Arsenal ipak pobijedio u ovoj utrci.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.