Luiz je potpisao za Topnike do 2021. godine

Brazilac je će u narednoj sezoni nositi dres Arsenala

David Luiz je baš naljutio neke navijače Chelseaja

S. Pašalić

David Luiz je na iznenađenje mnogih posljednjeg dana prelaznog roka u Engleskoj prešao iz Chelseaja u Arsenal.

32-godišnji Brazilac je na Stamford Bridge stigao iz PSG-a za 35 miliona eura, a sada je za samo nešto manje od 9 miliona eura napustio klub.

Luiz je također igrao za Chelsea i od 2011. do 2014. prije nego što je otišao u Pariz, a za Plavce je ukupno odigrao 228 utakmica i postigao je 18 golova.

Sa ovim klubom je osvojio nekoliko trofeja uključujući i naslov prvaka u Engleskoj, Ligu prvaka i dva puta Evropsku ligu.

Ipak, Brazilac je samo dan prije završetka prelaznog roka u Premier ligi odbio da trenira sa Chelseajem jer je želio da pređe u Arsenal, a ta želja mu se na kraju i ostvarila.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Neki navijači Chelseaja međutim čini se nisu najbolje dočekali vijest o transferu Brazilca u Arsenal pa je tako jedan uhvaćen u programu uživo kako udara poster sa likom Davida Luiza.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.