Kako će izgledati 'novi' Arsenal?
(Foto: EPA)

Topnici dobro poslovali

Kako će izgledati 'novi' Arsenal?

Midhat Šljivak
Teme:

Ekipa Arsenala ambiciozno ulazi u novu sezonu.

Topnici su ovog ljeta jako dobro poslovali na tržištu. Potrošili su čak 141 milion funti na pojačanja, a najzvučnije ime je svakako Nicolas Pepe.

Fudbaler iz Obale Slonovače je plaćen 72 miliona funti i najskuplji je fudbaler u historiji kluba, a svakako vriejdi spomenuti dolaske Kierana Tierneyja, Davida Luiza i Danija Ceballosa.

Pojačao je Unai Emery ekipu na svim dijelovima terena. Imat će i svježe krvi sa klupe, a cilj je svakako ostvariti plasman među četiri najbolje ekipe, kako bi se tim vratio u Ligu prvaka.

Napadački dio ekipe je zaista fantastičan. Pojačao ga je Pepe, a tu su Alexandre Lacazette i Pierre-Emerick Aubameyang. Taj trio će skupa napadati u formaciji koju Emery najviše voli 4-3-3 sa Lacazetteom kao isturenim napadačem, te Pepeom i Aubameyangom na krilnim pozicijama.

Treba svakako istaći da će Luiz i Tierney imati svoje mjesto u odbrani, a zbog dolaska Tierneyja bi mjesto u početnom satavu mogao izgubiti Sead Kolašinac.

Klupa Topnika ovog puta ima šta da kaže, a na njoj će vjerovatno da sjede Mesut Ozil, Hernikh Mkhitaryan...

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovako bi trebao izgledati početni sastav Arsenala u novoj sezoni.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tbra
sredina prelosa
7 0
epa
ako ispadne Kolasinac iz postave daj Boze da europsko takmicenje vidjeli tek za neki 40 godina!!!!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi