Florenzi se našao u čudnoj situaciji

Vučica je napokon osvojila neki trofej

Roma je osvojila bizarni trofej, a onda su se i na zvaničnom profilu kluba odlučili našaliti

S. Pašalić
Teme:

Roma je jučer odigrala prijateljsku utakmicu protiv Real Madrida i nakon penala slavila sa 3:2.

Utakmica novog turnira pod nazivom 'Mabel Green Cup' je odigrana na Olimpicu, a Real je prvi stigao do vodstva kada je Marcelo bio strijelac gola.

Vučica je golom Perottija izjednačila, da bi Kraljevski klub vrlo brzo preko Casemira poveo sa 2:1, ali je samo minutu nakon toga Edin Džeko sjajnim golom izjednačio na 2:2.

U drugom poluvremenu nije bilo golova pa se pristupilo izvođenju penala, a precizniji su bili igrači Rome koji su na kraju i osvojili turnir.

Ipak, rimski klub je ta ovu pobjedu dobio bizaran trofej koji do sada nismo imali priliku vidjeti. Naime, Alessandro Florenzi je u ruke dobio bonsai drvo, a čak su se i na zvaničnom profilu Rome odlučili našaliti zbog ovoga.

Inače, turnir se igrao s motom koji je trebao postaći ljude na očuvanje naše planete, a na zvaničnom profilu Rome se nakon osvajanja pojavila poruka: 'Onaj koji bi svi željeli da osvoje'.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.