Fonsecina izjava o Džeki najbolje govori kakav je Dijamant igrač

Zabio Realu

Fonsecina izjava o Džeki najbolje govori kakav je Dijamant igrač

A. Čaušević

Edin Džeko je i sinoć pokazao svoju klasu. Kapiten bh. reprezentacije je postigao sjajan gol za Romu u prijateljskom duelu s Real Madridom. 

Iako se već sedmicama učestalo piše o njegovom odlasku, odnosno prelasku u Inter, Džeko je i dalje omiljen u Rimu.

Kakve simpatije prema Dijamantu gaje pristalice Rome najbolje pokazuju ovacije i aplazui navijača prilikom njegovog izlaska iz igre.

Nije samo Džeko omiljen među tifozima, već ima poseban status i kod novog trenera Rome, Paula Fonsece.

Možda Fonsecina izjava poslije utakmice s Realom najbolje govori kakav je zapravo Džeko fudbaler.

"Uvijek je radio ozbiljno, danas je isti igrač otkako sam došao. Veoma je profesionalan, rezultat toga mogu vidjeti svi. On je naš igrač i protiv Reala je po ko zna koji put pružio važnu partiju", rekao je Fonseca te zaključio:

"Radi se o igraču visokih vrijednosti, oko toga nema dileme".

Pogledajte ispraćaj i ovacije koje je dobio Edin Džeko na Olimpicu

Dijamant je u 76. minuti napustio meč protiv Real Madrida u kojem je postigao pogodak, a s obzirom na to da bi mu ovo mogao biti posljednji meč u dresu Rome, dobio je ogromne ovacije sa tribina.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Publika u Rimu dobro zna šte je sve Edin napravio za njih u prethodne četiri godine i sasvim sigurno im neće biti svejedno ako pređe u Inter.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi