Govorio o odluci Edina Džeke

Robert Prosinečki zna šta je ključno kod Džekinog ostanka u Romi

Edmir Škorić

Selektor bosanskohercegovačke reprezentacije je za TRS govorio o odluci Edina Džeke da ostane igrač Rome.

Džeko je bio dosta blizu prelaska u Inter, a onda je sve iznenadio tako što je potpisao novi ugovor s rimskim klubom.

"Sigurno da su supruga i djeca utjecali na Edinovu odluku da ostane. Uvijek su mu govorili da se osjećaju kao kod kuće. Sada nakon novog ugovora su svi još sretniji", kazao je Prosinečki, dodavši:

"Od trenutka potpisivanja novog ugovora Edina vidim sretnog i vidim ga u ekipi koja može ozbiljno da se bori za mjesto u Ligi prvaka i s njim sam o tome razgovarao".

Da li selektor Prosinečki poznaje Džekinog novog trenera Paula Fonsecu?

"Vrlo ga dobro poznajem. Pratio sam ga dok je vodio Šahtar, ali i razne klubove u Portugalu. Sviđa mi se nejgova igra, mislim da će se u tome Džeko jako dobro snaći".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za kraj je selektor Zmajeva prognozirao narednu sezonu Serije A.

"Juve je definitivno prvi favorit za titulu, zatim su tu Napoli i Inter, koji malo zaostaje, a za četvrto mjesto borit će se Roma, Milan, Lazio i Atalanta", poručio je Prosinečki.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.