"Džeko je jači od Icardija i Lukakua"

Italijanski novinar Marcio Sconcerti tvrdi

"Džeko je jači od Icardija i Lukakua"

Edmir Škorić

Inter je planirao dovesti Edina Džeku, ali bh. reprezentativac nedavno je produžio ugovor s Romom i na taj je način odlučio da ostane u Rimu.

Dugo je trajala saga oko moućeg prelaska Džeke iz Rome u Inter, ali na kraju je sve iznenadio i ipak ostao u svom trenutnom klubu.

Poznati sportski novinar u Italiji Marcio Sconcerti dao je izjavu u kojoj je istakao sve Džekine kvalitete.

"Džeko? Jači je od Lukakua i Icardija, ali naravno da je u godinama", rekao je Sconcerti, koji se osvrnuo na nedavne glasine i dolazak Alexisa Sancheza u Inter, kao i mogući odlazak Maura Icardija.

"Icardi želi da ide u Juventus, ali mislim da je njegov novi klub Npaoli. Sanchez? Vrlo je dobar, ali visok je 169 cm. Inter je tražio visokog napadača, sada su odabrali brzog i niskog igrača, što znači da će morati da mijenja sustav igre u ofanzivnom dijelu".

"To što je potpisao novi ugovor ne znači da će ostati u Romi"

Džeko je stavio potpis na novi trogodišnji ugovor sa Vučicom, te je tako stavio tačku na sve špekulacije oko odlaska iz Rima.

Ipak, nekadašnji sportski direktor Juventusa i čovjek koji je vladao italijanskim fudbalom Luciano Moggi smatra da to ne znači da će Edin ostati u Romi.

On ima veoma zanimljivo viđenje kompletne situacije:

"Potpis novog ugovora je po mom mišljenju pravi potez. Ipak, to ne znači da će ostati u Romi. Možda na taj način žele uzeti više novca od njegove prodaje", rekao je Moggi i dodaje:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Vjerujem međutim da će ostati, no treba sačekati, jer se lako može dogoditi razmjena Džeko-Icardi ili da Higuain dođe u Romu umjesto njega".

Međutim, teško je vjerovati da će se zaista tako stvari razvijati i Džeko će sasvim sigurno i dalje nositi dres Rome.

Top Komentari

tbra
dzeko je bolji od ronalda
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi