Roma je uspjela postići dogovor, Zappacosta se vraća u Italiju
Zappacosta odlazi na posudbu u Romu

Sve bi trebalo biti završeno ove sedmice

Roma je uspjela postići dogovor, Zappacosta se vraća u Italiju

S. Pašalić

Roma je čini se sve dogovorila sa Chelseajem oko transfera Davidea Zappacoste.

Stručnjak za transfere, Gianluca Di Marzio je objavio kako se 27-godišnji desni bek vraća u Italiju te će u novoj sezoni nositi dres Rome.

Dva kluba su navodno konačno sve dogovorila te bi Zappacosta trebao stići na posudbu do 2020. godine, a očekuje se da bi već sutra mogao obaviti ljekarske preglede i potpisati za rimski klub.

Zappacosta je 2017. godine stigao iz Torina u Chelsea za 25 miliona eura nakon što je pružao sjajne igre u dresu italijanskog kluba.

U prvoj sezoni je za klub sa Stamford Bridgea odigrao 38 utakmica i postigao je dva gola, ali je prošle sezone upisao samo 17 nastupa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi