Trener Topnika otvoren

Emery otpisao dvojicu: Bolje im je da idu i budu sretni u nekom drugom klubu

Do kraja prelaznog roka u većini evropskih zemalja nije ostalo još puno, pa su u Arsenalu otvoreno poručili dvojici svojih fudbalera da im je bolje da što prije napuste Emirates.

O tome je u najavi sutrašnjeg velikog derbija sa Liverpoolom govorio i trener Arsenala Unai Emery. Iz njegovih riječi je jasno da su Shkodran Mustafi i Mohamed Elneny otpisani, ta da bi za njihovu budućnost bilo dobro da promjene sredinu.

"Imamo nekoliko igrača koji znaju svoju situaciju. Na primjer, Elneny i Mustafi, oni znaju kakva je njihova situacija u ekipi", istakao je Emery, pa nastavio:

"Želim da igrači budu sretni ovdje, želim da budu protagonisti, a prošle godine Mustafi i Mo nisu bili sretni kada nisu igrali... Puno sam razgovarao sa njima prošle godine i mislim da je za njih pozitivno da odu i potpišu za drugi tim u kojem će biti protagonisti, tako mogo biti sretni i nastaviti svoje karijere".

"To su veliki igrači, ali ovdje će zbog različitih okolnosti imati manje šanse da pokažu svoj kapacitet ili da budu sretni minutažom i utakmicama... Znaju kakva je situacija, ja im želim sve najbolje i mislim da je najbolje da budu protagonisti u nekom drugom timu, da odu i dobiju novi izazov. Ali oni za sada treniraju sa nama, ali i znaju kakva je situacija", poručio je Emery.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navodno je Mustafiju, koji ove sezone još nije zaigrao za Arsenal, ponuđen odlazak u Romu na posudbu. On je do sada isticao da ne želi napustiti Arsenal, ali rizikuje da u novoj sezoni bude u drugom planu na Emiratesu.

Mohamed Elneny se nije naigrao u dresu Arsenala od svog dolaska na Emirates, a sada se špekuliše da bi karijeru mogao nastaviti u Galatasarayju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.