Arsenal kreće u novu potrošnju, a ovako će im izgledati ekipa u januaru
(Foto: EPA)

Ofanzivan tim Unaija Emeryja

Arsenal kreće u novu potrošnju, a ovako će im izgledati ekipa u januaru

M. Šljivak
Teme:

Londonski Arsenal je ovog ljeta bio iznenađujuće aktivan na tržištu.

Više od 130 miliona funti potrošeno je na pojačanja, a najviše se potrošilo na Nicolasa Pepea, koji je plaćen 72 miliona funti.

Ipak, iako je potrošeno dosta, rukovodstvo Topnika neće stati ni u januaru. Najavljena su nova pojačanja, a tim će krenuti po igrača Crystal Palacea Wilfrieda Zahu, te defanzivca Juventusa Danielea Ruganija.

Zaha je nakon silnih pokušaja da ode na kraju ipak ostao u Palaceu. Međutim, izvjesno je da će on biti prodat u januaru, a Arsenal je spreman ponovo srušiti transfer rekord i izdvojiti 80 miliona funti za ovog fudbalera.

Također, očekuje se novi pokušaj dovođenja Daniele Ruganija. Pojačanja u odbrani su neophodna, a za ovog fudbalera Juventusa će morati da izdvoje između 30 i 40 miliona funti.

Moguće je da dođe još nekoliko fudbalera na Emirates, ali sastav sa ovom dvojicom fudbalera bi izgledao mnogo impresivnije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bio bi to itekako napadački nastrojen tim i sigurno bismo uživali u igri sa dosta pogodaka od ekipe Unaija Emeryja.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GaazziiJAAA
UFFF, tesko se Sheffieldu, Bournemouthu, West Hamu, Brightonu, Watfordu..od 6 pa DOLE..
7 1
red devil mo
Rugani da je toliko dobar zamjenio bi Juventusove starce,a Luiz nije vise onaj stari iz prvog mandata u Celziju. Nije lose napadacki ali moraju racunat da uvijek mogu primit gol-dva po utakmici.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije