Sjajno igrao protiv Genoe

Džeko očekivano u najboljem timu 1. kola Serie A

Edin Džeko za sjajnu partiju protiv Genoe nagrađen je uvrštanjem u idealni tim 1. kola Serie A.

Na startu šampiona Džeko i Roma su remizirali protiv Genoe odigravšii 3:3, a najbolji pojedinac meča na Olimpicu bio je upravo bh. napadač, sa pogotkom, asistencijom i još nekoliko 'zicera'.

Prema izboru portala Sofascore.com, Džeko je na kraju bio i najbolje ocijenjeni igrač, a kada je tako onda i ne čudi što se našao u idealnom timu 1. kola koji, između ostalog, čine još Muriel, Brozović, Insigne, Chiellini, Candreva, Immobile...

Gol koji je postigao Genoi za Džeku je bio ujedno i 88. u dresu Rome, pa je sada usamljen na sedmoj poziciji najboljih strijelaca rimskog kluba u historiji. Iza njega sada je ostao Abel Balbo koji je dao jedan gol manje, a naredna meta za našeg napadača je Vincento Montella koji je na šestom mjestu sa 102 gola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Imat će Džeko svakako priliku da se probije u sami vrh najboljih strijelaca i historiji Rome nakon što je nedavno potpisao novi ugovor, prema kojem će na Olimpicu ostati sve do 2022. godine.

Team of the Week provided by Sofascore LiveScore
Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.