Roma dovodi zamjenu za povrijeđenog Perottija?

Pregovori počeli

Roma dovodi zamjenu za povrijeđenog Perottija?

Krilni fudbaler Shakhtara Taison se našao na Rominom radaru, nakon nove teške povrede Diega Perottija.

Perotti je u prvom kolu nove sezone Serije A zadobio ozbiljnu povredu i vjeruje se da će pauzirati dva mjeseca, pa je Romi sada potrebno pojačanje u ofanzivi.

Taison odgovara profilu igrača potrebnog Romi, a da su razgovori o potencijalnom transferu počeli potvrdili su predstavnici Shakhtarovog Brazilca.

"Postoji interes, a činjenica da je Fonseca u Romi pomaže. Bilo je kontakta, ali stvari se još trebaju definirati. To će se desiti ove sedmice", izjavio je Taisonov predstavnik Diego Dornells za LaRoma24.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, 31-godišnji Taison je sa sadašnjim trenerom Rome Paulom Fonsecom sarađivao u Shakhtaru od 2016. do 2019. godine. Za to vrijeme je Shakhtar osvojio tri titule prvaka Ukrajine.

Taison je u Shakhtar stigao 2013. godine iz Metalista. Od tada je za ovaj klub upisao 242 nastupa, postigao 44 gola i upisao 71 asistenciju.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi