Burne reakcije iz Hrvatske

"To je tenk iz Vukovara, da se ja pitam, na njemu bi ostala hrvatska zastava..."

Postavljanje tenka pred stadion Marakana pred večerašnju utakmicu Crvena zvezda - Young Boys izazvalo je brojne komentare.

Dok je srbijanska javnost podijeljena oko ovog poteza, komentari iz susjedne nam Hrvatske su u većini slučajeva negativni.

Tako je za 24sata.hr govorio bivši vojnik Josip Horvat zvani Mađar koji poručuje da se radi o tenku iz Vukovara, samo što je brebojen u boje Crvene zvezde.

"Prepoznao sam taj tenk. Novo je samo što su ga prebojili, a da se ja pitam, trebali su ostaviti hrvatski grb koji smo mi dali da se naslika na njega", kazao je Horvat.

On se također prisjetio dana kada je skupa s kolegama zarobio ovaj tenk.

''Dva srpska tenka T-55 došla su do Lušca. Zamjenik i ja smo dobili naređenje da očistimo to područje. Bilo je tu pucvnjave, a ja sam na kraju skočio na taj tenk i otvorio ga. Bio sam doslovno naoružan samo nožem. U njemu su bili rezervisti koje su tjerali da se bore protiv Hrvata i oni su se odmah predali. Na čelu im je bio jedan bradati četnik,'' priseća se Horvat.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Neki mediji su prenijeli da je tenk samo maketa onog iz Vukovara, a Mađara je to samo nasmijalo.

"Ma, koga oni lažu? Nije to nikakva maketa", kazao je on na kraju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.