(Foto: EPA)

Velike greške na otvaranju Lige prvaka

VAR je sinoć spavao

Midhat Šljivak

Nova sezona u Ligi prvaka donijela je i korištenje VAR tehnologije od samog početka takmičenja.

Međutim, uvođenje VAR-a nije previše pomoglo sudijama, koji su usprkos mogućnosti da pregledaju snimak imali zaista velike propuste na nekoliko utakmica.

Crveni karton u Londonu

Prvu grešku je napravio iskusni turski sudija Cuneyt Čakir. U utakmici Chelsea - Valencia viđen je zaista stravičan start Francisa Coquelina na članak veznjaka Plavaca Masona Mounta, a za ovaj start je francuskom fudbaleru pokazan samo žuti karton.

Čakir je odlučio da pogleda snimak, ali je na kraju poprilično oštetio Chelsea, koji je ovaj meč na kraju izgubio sa 0:1.

Penal u Dortmundu

Druga situacija koja je privukla veliku pažnju je penal na meču Borussia - Barcelona.

Rumunski sudija Ovidiu Hategan je dosudio penal, ali je zatim propustio šansu da ponovi izvođenje penala, jer je prilikom šuta Marca Reusa golman gostiju Ter Stegen bio daleko od linije u trenutku udarca.

Penal u Napulju koji nije postojao

Treća sporna situacija desila se u Napulju. Napoli je u 82. minuti poveo protiv Barcelone sa penala koji nije postojao.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Robertson je prema mišljenju sudije Felixa Brycha sapleo Callejona, ali penal nakon usporenog snimka, vidljivo je, nije postojao i ovo je još jedna velika greška sudije.

VAR je sinoć spavao, a nadamo se svakako da ovakvih grešaka neće biti u ostatku sezone, jer zašto će nam onda uopšte tehnologija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.