Šest minuta prije kraja Fiorentina je vodila sa 2:0

Viole će morati još sačekati na prvu pobjedu u sezoni

Atalanta u 95. minuti "ukrala" pobjedu Fiorentini, Ribery postigao sjajan gol za goste

S. Pašalić, foto: EPA

Nogometaši Fiorentine su u 4. kolu Serije A stigli na teško gostovanje kod Atalante i odigrali 2:2.

Viole su stigle u Bergamo nakon što je Atalanta prije nekoliko dana u Ligi prvaka doživjela težak poraz kod ekipe Dinama na Maksimiru rezultatom 4:0.

Domaći su bili u šoku, a Fiorentina je to željela iskoristiti i stići do prve pobjede u novoj sezoni u Seriji A, ali je u posljednjim trenucima bez nje ostala.

Fiorentina je bolje ušla u meč, a u 24. minuti je stigla i do vodstva nakon što je Federico Chiesa šutirao po golu Atalante, lopta je na putu do gola zakačila nekog od igrača domaćih i završila u mreži.

Atalanta je samo dvije minute kasnije mogla stići do izjednačenja, ali je Duvan Zapata bio neprecizan. Domaći su u tom periodu bili nešto bolji tim, ali se rezultat do poluvremena nije promijenio.

U nastavku je Fiorentina stigla i do 2:0 nakon što je Franck Ribery nakon jedne kontre postigao sjajan gol.

Atalanta je nakon toga pokušava postići gol i vratiti neizvjesnost u meč, a u tome je i uspjela u 84. minuti kada je Josip Iličić pogodio za 2:1.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U 91. minuti Mario Pašalić je pogodio za 2:2 i uslijedila je velika radost navijača domaćih, ali je sudija na asistenciju VAR-a poništio gol zbog igranja rukom pa je ostalo 2:1 za goste.

Ipak, u 95. minuti Castagne je postigao fenomenalan gol i donio bod Atalanti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.