Gasperini: Liga prvaka je jedan potpuno novi nivo za nas

Nakon poraza od DInama

Gasperini: Liga prvaka je jedan potpuno novi nivo za nas

E. Oštraković

Dinamo je sinoć odigrao sjajnu utakmicu protiv Atalante, te je upisao visoku pobjedu na otvaranju Lige prvaka i to od 4:0.

Tri gola postigao je Mislav Oršić, a Leovac je dodao jedan, što je bilo dovoljno za ubjedljivu pobjedu Dinama.

"Nismo trebali igrati zatvoreno, jer uvijek igramo sa tri igrača u odbrani. Ipak, to nije razlog našeg poraza. Dinamo je bio bolji u svim segmentima i jednostvano to je to. Ovo je jako dobra lekcija za nas, a razlog je taj što je Liga prvaka jedan drugi nivo", rekao je Gasperini, te je dodao:

"Oni imaju kontinuitet igranja u Ligi prvaka i Evropskoj ligi. Mi moramo tek da se naučimo kako se u tim utakmicama treba postaviti. Dižemo se nakon poraza, te za Ligu prvaka moramo promijeniti stil igre, ali prvo moramo da vidimo imamo li za to mogućnosti", završio je trener Atalante.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi