Lampard je bio zadovoljan sa igrom svog tima i pored poraza

Trener Plavaca smatra da je njegov tim bio bolji u mnogim segmentima

Lampard nakon poraza od Liverpoola: Bili smo bolji tim...

S. Pašalić

Chelsea je derbiju 6. kola Premier lige na Stamford Bridgeu poražen od Liverpoola sa 2:1.

Redsi su vodili nakon prvog poluvremena sa 2:0, a u nastavku je ekipa Franka Lamparda u 71. minuti preko Kantea smanjila na 2:1 te nakon toga imala nekoliko sjajnih prilika da stigne do boda, ali u tome nije uspjela.

Lampard je nakon meča izjavio da je njegov tim danas ipak bio bolji.

"Učinkovito smo bili bolja ekipa. Imali smo više energije u svojoj igri, karakteru i duhu. Zato je publika pljeskala na kraju. Krenimo dalje.", rekao je Lampard koji je zatim komentarisao u poništeni gol.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Volio bih pomisliti da smo mogli postići par golova, ali vidite da je Mason bio u malom ofsajdu"

"Moramo nastaviti s tim. Žalosna je stvar za slavlje i trenutak, ali ako tražimo ispravne odluke, to je mjesto gdje se nalazimo. To mijenja atmosferu u publici, na terenu. Malo smo ispuhali i oni su dobili poticaj. U tom trenutku smo zaslužili da izjednačimo.", dodao je trener Chelseaja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.