Kapitenski potez bh. napadača

Edin Džeko prišao golmanu Rome i sve oduševio potezom nakon utakmice

Endin Čaušević

Roma je jučer u gostima pobijedila Bolognu sa 2:1, a odlučujući gol postigao je bh. napadač Edin Džeko.

Džeko je u 94. minuti postigao odličan gol glavom na asistenciju Pellegrinija i tako donio veoma važnu pobjedu svom timu. Bh. napadač je odlično otvorio sezonu i ovo mu je bio treći gol na pet utakmica Serije A.

Nakon meča Džeko je napravio sjajan potez kada je prišao golmanu svog tima Pauu Lopezu i poručio mu da je ovo njegova pobjeda i da je on najzaslužniji za to.

Naime, Lopez je samo nekoliko trenutaka prije Džekinog gola spasio Romu kada je odbranio zicer koji je Bologna imala. To Džeko nije zaboravio i reagovao je zaista kapitenski.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sigurno da će ova podrška značiti i španskom golmanu koji je ovog ljeta pojačao Romu i dobio mjesto prvog golmana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.