Uživao ga je gledati na terenu

Za Manea u fudbalu postoji samo jedan uzor: "Još uvijek ga volim i bit će zauvijek moj heroj"

Endin Čaušević

Mnogi su bili iznenađeni što se Sadio Mane nije našao u izboru za igrača svijeta jer je prošle sezone briljirao u dresu Liverpoola.

Mane je i ovu sezonu otvorio na odličan način i svima je jasno da je jedan od najvažnijih igrača Liverpoola. Senegalac je sve oduševio svojim ponašanjem van terena, odnosno koliko je skroman i ne dopušta da ga novac razmazi.

Početak za Manea nije bio lagan, ali je iz malog sela u Senegalu uspio da dođe na veliku scenu na kojoj će sigurno ostaviti trag. Mane je u djetinjstvu itekako pratio fudbal i imao uzore, ali jedan je bio ispred svih.

"Ronaldinho je za mene bio moj junak. Zaista sam volio da gledam kako on igra. Volio bih igrati s njim. Moram priznati da ga još uvijek volim i on će uvijek biti moj heroj", rekao je Mane.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Senegalac je dodao da mu je uvijek bilo nevjerovatno što je Ronaldinho igrao s osmijehom i skoro da ga nikada niste mogli vidjeti da je nešto ljut.

"Kada god je bio u kadru bio je nasmijan. Jednostavno je uživao u fudbalu. Volio bih i ja da sam takav, ali nažalost mene neke sitnice brzo naljute i zato je to nemoguće", dodao je igrač Liverpoola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.