"Ne želim da se moji igrači oduševljavaju fudbalerima Liverpoola i sa njima mijenjaju dresove"

Trener "Oštrica" pred duel sa liderom Premiershipa

Liverpool će bez obzira na ishod duela sa Sheffield Unitedom i nakon sedmog kola Premiershipa ostati na liderskoj poziciji. Ipak, izabranici Jurgena Klopp ne žele dozvoliti Cityju da im se približi, pa će sigurno i protiv "Oštrica" od samog starta meča krenuti u ofanzivu.

"Ne želim da se moji igrači oduševljavaju fudbalerima Liverpoola i sa njima mijenjaju dresove"

Toga je svjestan i Chris Wilder, trener Sheffield Uniteda. Wilder je ove sezone koristio formaciju sa trojicom u zadnjoj liniji, ali je pred meč sa Liverpoolom šaljivo poručio da bi se to moglo promijeniti.

"Možda ću desetoricu igrača staviti u odbranu", rekao je Wilder, pa nastavio:

"Liverpool je pravio probleme i puno boljim ekipama od nas. Nadam se da će neće pokazati sve ono što pokazuju u protekle dvije-tri godine. Možda će imati loš dan, to bismo mogli iskoristiti".

"Ne želim da moji igrači s oduševljenjem gledaju u protvinike, da traže da zamjene sa njima dresove nakon utakmice. Igramo takmičarski meč... Naravno da je razlika velika, ali trebamo je pokušati smanjiti", poručio je trener Sheffield United - povratnika u englesku elitu.

Kokvu god formaciju Wilder odabrao za okršaj sa Liverpoolom, njegov Sheffield United je autsajder. Tako kladionica MOZZART na pobjedu Sheffield Uniteda protiv Liverpoola nudi kvotu 8.00! Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za duel Sheffield Uniteda i Liverpoola!

Utakmica između Sheffield Uniteda i Liverpoola se igra na Bramall Laneu, u subotu od 13:30 sati.