Belgijanac pričao o odlasku iz Intera

Nainggolan: Lukaku me nazvao i rekao da dolazi i da ga sačekam, a onda su mene otjerali

Edmir Škorić

Radja Nainggolan je u ljeto 2018. godine doveden u Inter, no samo godinu dana kasnije klub mu je okrenuo leđa.

Radja nije bio u planovima trenera Antonija Contea, pa je morao da napusti Milano i odlučio se vratiti u Cagliari.

"Ludo je prodavati igrače silom. Klub nikada neće pobijediti takve stvari, a igrači se pretvaraju u brojeve", govori i danas razočarani Belgijanac.

"Odveo sam Inter u Ligu prvaka s odlučujućim golom, ali zasluga pripada svima. Drago mi je što su ove godine zaista jaki, želim im sve najbolje i ne bi mi smetalo ako osvoje Scudetto, ali s moje strane ima malo gorčine".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Mislim da sam mogao ostati u tom timu. Klub je donio odluku o meni. Conte je od kluba zatražio nove igrače. Ako želite nešto dobiti, također morate dati. Čudno je da prije dvije godine kažete da ne možete bez ovog igrača, a onda dvije godine kasnije više ne mislite o njima i to mi nije logično", dodao je Radja.

"Čuo sam se s Lukakuom preko ljeta. Rekao mi je da ide u Milan, zamolio me je da ga sačekam: 'Ajde, bit ćemo zajedno ove sezone'. Tada se dogodilo suprotno", zaključio je belgijski veznjak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.