Luis Suarez s dva sjajna gola donio Barceloni preokret protiv Intera

Gosti su dugo imali vodstvo

Luis Suarez s dva sjajna gola donio Barceloni preokret protiv Intera

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone pobijedili su večeras na svom terenu ekipu Intera (2:1) u okviru drugog kola grupne faze Lige prvaka.

Inter je fantastično otvorio utakmicu protiv katalonskog kluba i stigao do prednosti već u trećoj minuti. Alexis je uposlio Lautara Martineza koji se odlično snalazi pored Lengleta i pogađa za 0:1.

Barcelona je imala incijativu nakon primljenog gola i zaprijetila je preko Busquetsa i Griezmanna, ali nije bilo golova. Inter je imao nekoliko nevjerovatnih šansi iz kontri preko Sensija i Lautara, ali je Ter Stegen spašavao Barcu.

U drugom dijelu Blaugrana je krenula po izjednačenje. Nakon veliko pritiska odbrana Intera kapitulirala je u 58. minuti. Vidal je asistirao, a spektakularan gol iz voleja postiže Suarez za 1:1.

Barcelona je pokušala da dođe do preokreta, ali nisu nikako uspjeli da stvore ozbiljnu šansu. No, u samom finišu na scenu je stupio Leo Messi. Argentinac je sjajno prošao nekoliko igrača Intera i uposlio Suareza koji pogađa za 2:1 i preokret Barcelone. To je bio i konačan rezultat meča.

Dortmund je u ovoj grupi prvi s četiri boda koliko ima i drugoplasirana Barcelona. Inter i Slavia Prag imaju po jedan osvojen bod.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Odigrane su i dvije utakmice u Grupi G. Lyon je u gostima savladao Leipzig sa 2:0 golovima Depayja i Terriera. U istoj grupi Zenit je na svom terenu sa 3:1 bio bolji od Benfice.

Nakon dva kola Zenit i Lyon imaju po četiri boda, dok trećeplasirani Leipzig ima tri. Bez bodova i dalje je Benfica.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Konj konjski
Valverde- najgori trener u historiji barcelone
8 0
Juve88
Neka su Kinezi izgubili **** im konte mater i marota i asamoah
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi