Džeko počeo s oporavkom

Nove informacije o povratku Džeke su mnogo optimističnije: Dijamant na terenu već protiv Milana?

Prva zvijezda Rome Edin Džeko povrijedila se u posljednjoj utakmici Serije A koju je Vučica igrala na domaćem terenu protiv Cagliarija. 

Džeko je pred sami kraj susreta zadobio dvostruki prijelom jagodične kosti zbog kojeg je jučer morao na operaciju. Operativni zahvat je prošao dobro što je potvrdila i Roma.

"Napadač je zadobio dvije frakture na desnoj jagodičnoj kosti tokom jučerašnje utakmice. Tokom operacije jedna od tih fraktura je tretirana 'ručno', dok je na drugoj bila potrebna ugradnja male ploče sa šarafima. Operaciju je izveo profesor Pesucci", stoji u saopštenju Rome.

Na početku se govorilo kako Džeko na teren neće kročiti vjerovatno mjesec dana, ali jutrošnje informacije ipak govore nešto drugačije.

Kako prenosi Il Messaggero, cilj Rome je da osposobi Džeku već za susret 9. kola italijanske Serije A protiv Milana. U tome će im, kako prenosi pomenuti izvor, pomoći zaštitna maska s kojom će Dijamant i ovako i onako igrati jedno vrijeme nakon povratka na teren.

Ukoliko se to zaista i desi, odnosno zaigra već protiv Milana 27. oktobra, Džeko će propustiti samo jedan meč u italijanskom šampionatu i to onaj protiv Sampdorije u gostima 20. oktobra. Također, propustit će gotovo sigurno i susret 3. kola Evropa lige protiv Borussije Monchengladbach. Taj meč na rasporedu je 24. oktobra.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ukoliko Džeko ne bude spreman ni za Milan, onda ga na terenu možemo očekivati 30. oktobra kada Roma u 10. kolu Serije A gostuje Udineseu.

Bilo kako bilo, on će gotovo sigurno biti spreman za reprezentativne akcije u novembru kada naš tim bude igrao protiv Lihtenštajna i Italije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.