Finci slave: U dvije možda ključne utakmice protiv njih ne igraju dvije glavne zvijezde

Olakšan im put do Eura

Finci slave: U dvije možda ključne utakmice protiv njih ne igraju dvije glavne zvijezde

E. Škorić

Reprezentacija Finske prvo gostuje u Zenici 12. oktobra, pa je tri dana kasnije domaćin Armeniji.

Finska je na tabeli iza vodeće Italije i u ovom trenutku najbliža je Evropskom prvenstvu, mada i druge selekcije poput Grčke, BiH i Armenije također ne žele odustati od drugog mjesta.

Moglo bi se reći da su naredne dvije utakmice ključne za Finsku. Prvo će u goste Zmajevima, pa će im doći Armenija. Ukoliko izvuku barem četiri boda iz ta dva meča, bit će korak blizu od Eura.

A u prilog Fincima sada ide i činjenica da će u tim duelima nedostajati dvije glavne zvijezde BiH i Armenije.

Edin Džeko povrijedio se u duelu Rome i Cagliarija, danas je na operaciji i pauzirat će barem mjesec dana, a neko vrijeme će igrati i sa zaštitnom maskom. Dakle, bez Dijamanta će BiH biti u duelima s Finskom i Grčkom, a suvišno je i govoriti koliko je to važna karika za naš tim.

Finci će tako u Zenici imati 'prednost ne igranja Džeke', a tri dana kasnije, kada budu igrali protiv Armenije, imaju olakšavajuću okolnost u vidu Henrikha Mikhtaryana. I druga zvijezda zbog povrede neće nastupati, a zanimljivo da su obojica igrači Rome.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Finskoj sve to ide u prilog, imaju i momentum na strani, raspoloženog Pukkija, ali nadamo se da će već u subotu u Zenici biti razočarani i korak dalje od njihovog cilja.

Top Komentari

Benjamingst
Prosjecna reprezentacija Finska sa dobrim trenerom I Savezom ljudi polako koracaju ka prvestvu europe. Zamisli da oni imaju Dzeku, Kolasinca, Pjanica.... njihovi igraci igraju u losim klubovima od nasih pa gubimo od njiha I Armenije na strani. 3 Utakmice na strani 3.0.0.3 3:8 0 Dovoljno govori o selektoru, strucnom stabu I savezu...
3 0
K79
u pravu si al treba biti realan pa reci da se fincima sve poklopilo isto kao i islandu prije par godina kojeg vise nema nigdje tako ce biti i sa fincima nisu oni uopšte toliko dobri koliko smo mi losi a da su organozovani to mi možemo samo sanjati !
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi