Kada je Edin Džeko zadnji put zbog povrede propustio okupljanje bh. reprezentacije?

Ne igra protiv Finske i Grčke

Kada je Edin Džeko zadnji put zbog povrede propustio okupljanje bh. reprezentacije?

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Selektor bh. reprezentacije Robert Prosinečki jučer je saznao veoma loše vijesti jer neće moći računati na Edina Džeku u utakmicama protiv Finske i Grčke.

Džeko je već desetak godina jedan od ključnih igrača naše selekcije i sigurno da je njegovo neigranje veliki udarac za Zmajeve. Bh. napadač povrijedio se jučer u meču Rome i Cagliarija i zbog preloma jagodične kosti van terena će biti mjesec dana.

Kapiten naše selekcije jutros je u pratnji supruge Amre došao na operaciju, a na njegovom licu su se mogle vidjeti posljedice jučerašnje povrede. Džeko je otkazao dolazak u Zenicu gdje se danas okuplja naša reprezentacija pred mečeve protiv Finske i Grčke.

Prosinečki je tako u velikim problemima jer je Džeko pored Miralema Pjanića jedan od ključnih igrača našeg tima. Selektor naše selekcije će sigurno pozvati nekog drugog napadača, a još uvijek nije otkrio o kome je riječ.

Što se tiče takmičarskih utakmica u dresu bh. reprezentacija zanimljivo da je Džeko zadnji put zbog povrede propustio okupljanje još prije pet godina dok je selektor bio Safet Sušić.

To se desilo u novembru 2014. godine kada je naša selekcija također igrala kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a tada smo gostovali Izraelu. Zamjevi su poraženi sa 3:0, a Sušić u svojoj posljednjoj utakmici na klupi bh. reprezentacije nije mogao računati na Džeku.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Džeko je kasnije propustio još pet mečeva bh. reprezentacije, ali samo jedan od njih bio je takmičarskog karaktera. To se desilo 25. marta 2017. godine protiv Gibraltara kada Džeko nije igrao zbog žutih kartona. Džeko nije bio u sastavu za Kirin kup protiv Danske i Japana, te prijateljske mečeve protiv SAD-a i Meksika kada je Prosinečki računao većinom na igrače iz Premijer lige BiH.

Nakon pet godina ovo će biti prvi put da će Džeko zbog povrede propustiti neku od utakmica kvalifikacija za veliko takmičenje. To je ogroman udarac za naš tim i bit će zanimljivo vidjeti da li će Prosinečki uspjeti naći neko rješenje.

Top Komentari

doa297
I da igra ..sta bi to bolje bilo ??
2 4
seibeg
pobijedićemo bez Džeke, bolje što neigra, igraćemo ko tim borbeno i do kraja a naće se ko će zabiti gol
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi