Bh. napadač lagano trenira u teretani

Edin Džeko sigurno neće igrati protiv Sampdorije, ali poznato je kada bi se mogao vratiti na teren

Endin Čaušević

Bh. napadač Edin Džeko vratio se u Rim kako bi nastavio s oporavkom od povrede koju je zadobio na meču protiv Cagliarija.

Džeko je prije desetak dana zadobio prelom jagodične kosti zbog čega je morao na operaciju, te nije bio u konkurenciji za utakmice bh. reprezentacije protiv Finske i Grčke.

Bh. napadač je proveo nekoliko dana u Sarajevu kako bi se družio s prijateljima, ali već se vratio u Rim i nastavio s oporavkom od povrede. Italijanski mediji prenose da Džeko trenira u teretani, a ekipi bi se na treninzima mogao priključiti naredne sedmice.

Sigurno je da Džeko neće biti u konkurenciji ovog vikenda kada će Roma igrati protiv Sampdorije, ali Calciomercato prenosi da će vjerovatno biti spreman za okršaj u derbiju protiv Milana koji se igra 27. oktobra.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Doktor koji je operisao Džeku izjavio je da je povreda nešto komplikovanija nego što se mislilo, ali da to neće praviti neke dodatne probleme. Očekuje se da Džeko u prvih nekoliko utakmica igra sa zaštitnom maskom.

Bh. napadač je u dosadašnjem dijelu sezone na sedam utakmica postigao pet golova, te je upisao dvije asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.