Poznati agent otkrio kako je propao Džekin transfer
EPA

Mjesecima trajala saga

Poznati agent otkrio kako je propao Džekin transfer

Poznati fudbalski agent Silvano Martina ispričao je za italijanske medije šta se ljetos dešavalo po pitanju transfera Edina Džeke.

Martina je rođenjem Sarajlija koji je slavu stekao u Italiji. Tokom prethodnih godina imao je priliku da sarađuje sa Nemanjom Vidićem, zatim Gianluigijem Buffon, a posredovao je 2016. godine i u transferu Edina Džeke u Romu.

Tri godine kasnije Martina je pokušao ponovo da proda Džeku. Nekoliko puta Italijani su ga 'uhvatili' kako posjećuje Interove prostorije i vodi razgovore oko prodaje bh. napadača na Meazzu, a saga koja je mjesecima trajala na kraju je okončana tako što je Džeko sa Romom produžio ugovor.

Šta je prethodilo tome Martina je odlučio da ispriča.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Inter je stvarno želio Džeku, ali morali smo čekati do posljednjeg dana kako bi oni donijeli odluku, što, naravno, njemu nije odgovaralo. On bi bio sretan u Interu, u to nema sumnje, pogotovo jer igraju Ligu prvaka i bore se za Scudetto s Juventusom", ispričao je Martina.

Novi ugovor s Romom našem napadaču važi do ljeta 2022. godine, a italijanski mediji pišu da će sa 4,5 miliona eura po sezoni biti ujedno i najplaćeniji igrač u timu, s tim da će sada na isti ugovor dobijati i bonuse u zavisnosti od invidualnog učinka.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

svasta
Ma Dzeko je dobra proslost! I fala mu na tome!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti