"Džeko? Htjet će da igra"

Napadač slomio jagodičnu kost

"Džeko? Htjet će da igra"

A. Čaušević

Edin Džeko je poslije odličnog starta sezone doživio nezgodnu povredu u posljednjem susretu igranom u dresu Rome.

Džeko je u duelu sa Cagliarijem slomio jagodičnu kost nakon čega je završio na operaciji pa se predviđa da pauzira najmanje četiri sedmice.

Kapiten bh. reprezentacije je propustio meč sa Finskom, a Robertu Prosinečkom neće biti na raspolaganju ni protiv Grčke.

Prema nekim prognozama Džeko bi u konkurenciji trebao biti za duel s Milanom za dvije sedmice, međutim legendarni napadač Ruggiero Rizzitelli smatra da će popularni Dijamant željeti da igra već protiv Genoe sljedećeg vikenda.

"Prema mom mišljenju napadač želi igrati odmah. Slomio sam i ja jagodičnu kost, dobro poznajem takvu povredu."

"Igrao sam s maskom, ali nakon nekoliko minuta sam je skinuo. Smetala mi je, nisam ništa vidio, ali sigurno ove današnje su mogo bolje", rekao je Rizzitelli koji je dres Rome nosio od 1988. do 1994. godine, a jedno vrijeme je bio i član Bayerna.

Ipak, teško je vjerovati da će se Rizzitellijevo optimistično razmišljanje i obistiniti.

Za Corriere dello Sport govorio je profesor Bruno Pesucci koji je operisao Džeku u ponedjeljak. On je objasnio da je povreda bila nešto komplikovanija nego što se činilo u prvi mah i da će oporavak trajati duže nego što se očekivalo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"To je bio veoma loš prelom, gore nego što smo mislili. Mislili smo da se radi o nekom manjem prelomu, ali smo onda pronašli još jedan koji se nalazi na kosti odmah ispod desnog oka. Bilo je neophodno da operacija traje duže i bilo je dosta komplikovanije nego što smo očekivalo."

"Edin je zadobio dvostruki prelom i sigurno će mu trebati malo duže da se oporavi dok sve to zaraste kako treba. Zaštitna maska nije dovoljna za ovakve povrede i sigurno da mu trebaju barem četiri sedmice da se oporavi. Treba biti oprezan u ovakvim situaciji i ne treba žuriti kako se stvari samo ne bi pogoršale", rekao je Pesucci.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti