Najbitnija utakmica za Modre

Hrvatski mediji predviđaju večerašnji sastav Dinama: Igraju li Gojak i Hajrović?

Fudbaleri Dinamo Zagreba večeras igraju možda i najvažniju utakmicu sezone.

Zagrebački Modri u okviru 3. kola Lige šampiona gostuju kod Šahtara i kako sada stvari stoje to je direktni duel za drugo mjesto u ovoj grupi i za pokušaj da se ode u osminu finala.

Trener Nenad Bjelica ima određenih problema sa ekipom obzirom da su nakon reprezentativnih akcija lakše povrijeđeni Arijan Ademi i Bruno Petković, ali kako sam kaže radi se o velikoj utakmici i igrat će i kroz bolove ako bude moguće.

"Igrat će pod Voltarenima, posebna je utakmica, vrijedi se žrtvovati, imamo zamjene i ako ne budu mogli", rekao je Bjelica na jučerašnjem pressu.

Trener Modrih za susret protiv Šahtara vraća svoju standardnu formaciju 4-3-3 u kojoj bi svoje mjesto, prema predviđanjima portala Index.hr trebao naći i Amer Gojak koji je u posljednje vrijeme bio u nemilosti trenera.

S druge strane, drugi bh. reprezentativac Izet Hajrović ponovo bi trebao početi s klupe kao i većinu utakmica za Modre u posljednje vrijeme, a u napadu bi trebao igrati trojac Oršić, Petković, Olmo. Ukoliko Petković ipak ne bude spreman, Hajrović je svakako jedna od opcija.

Mogući sastav Dinama: Livaković, Leovac, Stojanović, Dilaver, Perić, Gojak, Ademi, Moro, Oršić, Olmo, Petković.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Mogući sastav Šahtara: Pjatov, Bolbat, Krivcov, Matvijenko, Ismaily, Alan Patrick, Stepanenko, Marlos, Kovalenko, Taison, Junior Moraes.

Utakmica se igra večeras od 18.55 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.