Nezaboravni trijumf Građana

Na današnji dan United je ponižen kao nikad, Džekino gestikuliranje rukama se i danas pamti

Admin Čaušević

Posljednjih 10-ak godina Manchester City je "stao na crtu" Manchester Unitedu te Crveni đavoli polako gube primat u gradu.

Građani su trenutno puno bolji tim, a nagovještaj onog što se dešava danas desio se na današnji dan prije osam godina.

Mančesterski derbi igran 23. oktobra 2011. godine na Old Traffordu zauvijek je ušao u historiju. Crveni đavoli su poniženi s nevjerovatnih 1:6.

U demoliranju Uniteda svoj doprinos je dao i Edin Džeko. Kapiten bh. reprezentacije je tada bio dvostruki strijelac, a njegovo gestikuliranje kako pokazuje šest prstiju se i danas pamti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Poslije prvog poluvremena Građani su vodili golom Balottellija, isti igrač je u 60. minutui povisio na 0:2, a Aguero je u 69. zabio za 0:3 i nagovijestio ubjedljiv trijumf.

Fletcher je u 81. minuti postigao gol nade, da bi u sudijskoj nadoknadi Džeko sa dva pogotka i David Silva s jednim kompletirali pobjetu za pamćenje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.